Operasie Top Notch

Ek het baie lanklaas op Top Notch geseil en die hoof rede was my stukkende enjin en ek moes baie lank wag vir ‘n onderdeel uit Japan en my vriend Peter het besluit hy het genoeg gehad van die Stadt23 klas en het aanbeweeg na die Pacer klas toe, dus het ons nie genoeg bemanning gehad nie. Ek het laas naweek besluit dit is tyd! Dit is tyd om die voëlbolle en spinnerakke van Toppie af te was, die enjin reg te maak en sommer plaasvervanger bemanning te kry en dit alles in een naweek.

Besig om skoon te maak

Besig om skoon te maak

Ons het Saterdagoggend die Weber ingepak, Ester het soos gewoonlik ‘n hele tas vol klere en ander vroumens goed ingepak, ek het my gereedskapkas, die enjin onderdele en ‘n paar skoonmaakmiddels vir die boot ingelaai en ons was weg. Ons het oppad vir ons ‘n paar skaaptjops en drankies gekoop vir die aand se braai.

Ek was baie verras toe ek sien hoe maklik ek die enjin kon regmaak. Van al die staan was die sleepwa se wiel pap. Ek moes eers ‘n pomp in die hande kry wat baie moelik was, want daar was nie veel mense by die dam nie. Ons het besluit om sommer een te gaan koop in Vanderbijlpark. Nadat ons die wiel gepomp het, het ons die boot in die water gesit en haar vasgemeer. Die dam se vlak (77 %) was gelukkig net genoeg sodat ek nog in die hoof hawetjie kon vasmeer. Dit was nou al drie uur die middag en dit was baie warm gewees (36 grade C) en daar was nog baie werk om the doen.

Rustig

Rustig

Uit die bloute bel John my en laat weet daar is iemand wat belang stel om saam te seil. Op hierdie stadium lyk dit toe vir die eerste keer of ek dalk my hele te-doen lysie kan aftiek, insluitend bemanning te kry. Ons het die boot begin skoonmaak en Top Notch het skielik weer lus gelyk vir seil.

Ester en ek het Saterdagaand sommer op Top Notch geslaap. Die aand het ‘n groot storm opgesteek, maar die het meer geblaf as gebyt. Ek moet bieg dat ek en Ester redelik skrikkerig was vir al die weerlig hier reg bo ons en ons het reg onder ‘n 11 meter lange weerligafleier geslaap. Die storm het darem net vir so uur aangehou en toe was dit weer rustig – ek dink so, want ek het die res van die aand soos ‘n babatjie geslaap.

Die storm kom nader

Die storm kom nader

Sondagoggend het ons lekker ontbyt by die klub geëet. John en die nuwe bemaninglid – Kevin – het by ons aangelsuit en Top Notch het weer geseil – in baie sterk wind – te sterk! Ons was vir so paar ure rond geblaas voordat ons maar moes terug kom. Ek dink seilers is maar baie soos boere, kla die heeltyd oor die weer.

1 thought on “Operasie Top Notch

 1. Hi en wow

  Die fotos is ongelooflik.
  En jou hele hol oor die boere ons hele bestaan is afhanlik van die weer.

  Ek sal definitief weer hier kom inloer. Jou behendigheid verbaas my altyd weer en weer.
  Ek is baie lief vir julle
  Mooi bly
  Kelly

Los 'n Boodskap